Charakteristika mandlí
Mandle jsou oblíbené ořechy, ale mnoho lidí stále nezná jejich plný potenciál. Samostatně či v ovocně ořechových směsích jsou sice výborné, ale stejně tak z nich lze vyrobit ořechové mléko nebo dokonce sýr. Ten získáme tak, že rozmixujeme přes noc namočené oloupané mandle s vodou, přecedíme tekutinu (mandlové mléko) přes utěrku a vzniklou hmotu smícháme s česnekem, olivovým olejem, citronem a bylinkami dle chuti.
Parametry
Velikost balení | 100 g |
Certifikát kvality | BIO, Vegan |
Země původu | Španělsko |
Nutriční hodnoty
Výživové údaje | na 100 g |
Energetická hodnota | 2519 kJ / 610 kcal |
Tuky | 54 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 4,2 g |
Sacharidy | 5,4 g |
z toho cukry | 5,4 g |
Bílkoviny | 19 g |
Vláknina | 14 g |
Sůl | 0 g |