Charakteristika sirupu z jakonu
Jakonový sirup obsahuje tzv. fruktooligosacharidy (FOS), je velmi sladký a jeho výhoda spočívá v tom, že tento typ sacharidů není štěpen enzymy v tenkém střevě na jednodušší sacharidy a tudíž nezvedá hladinu krevního cukru. Má sníženou energetickou hodnotu. K výrobě jakonového sirupu se používá hlíza z rostliny jakonu, ze které se dělá džus. Šetrným pomalým zahříváním se z tohoto džusu odpařováním šťáv poté stává sirup.
Parametry
Velikost balení | 170 g |
Certifikát kvality | BIO |
Země původu | Peru |
Nutriční hodnoty
Výživové údaje | na 100 g |
Energetická hodnota | 1227 kJ / 293 kcal |
Tuky | 0,1 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 71 g |
z toho cukry | 25 g |
Bílkoviny | 2,2 g |
Vláknina | 1,6 g |
Sůl | 0,03 g |