Charakteristika přírodního třtinového cukru
Přírodní třtinový cukr muscovado se vyrábí zahušťováním třtinové šťávy bez odstranění zbytkové melasy. Má jemné krystalky a typickou bohatou chuť a vůni třtinové šťávy. Hnědá barva je důsledkem ponechání části melasy v krystalcích cukru. Muscovado je vynikající do čokoládových těst, perníků a ovocných koláčů. Pokud nám cukr ztvrdne, stačí jej nechat přes noc v míse přikrytý mokrou utěrkou. Přírodní třtinový cukr z Mauricia je vyhlášený po celém světě. Tento tropický ostrov je obdařen ideálními podmínkami pro pěstování cukrové třtiny. Vulkanický původ ostrova zajišťuje úrodnou půdu bohatou na minerální látky a klimatické podmínky jsou jako stvořeny pro cukrovou třtinu. Mauricijský třtinový cukr má rovnoměrné stejně zbarvené krystalky a typickou třtinovou vůni.
Parametry
Velikost balení | 400 g |
Země původu | | Mauritius |
Nutriční hodnoty
Výživové údaje | na 100 g |
Energetická hodnota | 1664 kJ / 392 kcal |
Tuky | 0,1 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,1 g |
Sacharidy | 98 g |
z toho cukry | 98 g |
Bílkoviny | 0,3 g |
Vláknina | 0,1 g |
Sůl | 0,05 g |