- Ve vašem košíku nejsou žádné další položky
- Doručení Zdarma
- Celkem 0 Kč
Svěží borůvkový koláč s lucumou
Sezóna borůvek se sice blíží pomalu ke konci, ale my pro Vás máme recept, který si nemůžeme nechat jen pro sebe. Vyzkoušejte svěží borůvkový koláč s lucumou podle našeho receptu!

Suroviny pro přípravu
- 3 vejce
- 400 ml bílého jogurtu
- 2 lžíce lucumy
- 150 g medu
- špetka soli
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 200 g pohankové mouky
- 100 g rýžové mouky
- 500 g borůvek
- 500 g tvarohu
Návod na přípravu
- 1 Do větší mísy dáme jogurt, vejce a med. Do další mísy přidáme suché ingredience, které promícháme a přidáme do jogurtového základu tak, aby se ingredience spojily a vzniklo vláčné těsto.
- 2 Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a vysypaný pohankovou moukou. Na těsto vložíme smíchaný tvaroh s borůvkami a poté přidáme ještě jednu vrstvu borůvek samotných. Navrch si můžeme připravit zdravou verzi drobenky, kterou děláme nejčastěji z pohankových vloček, kokosového cukru a másla.
- 3 Pečeme na 170 °C zhruba 45 minut, dokud není koláč hotov. Necháme vychladnout a můžeme servírovat!
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.