České ghíčko

Ghí, ghee nebo ghíčko je sanskrtský výraz pro přepuštěné máslo. S ghí se můžeme setkat v souvislosti s ajurvédou, což je 5 tisíc let stará indická medicína. Ta považuje ghí pro své účinky na zdraví za elixír života. Ajurvéda je od roku 1982 uznaná Světovou zdravotnickou organizací jako oficiální alternativní medicína.

Přepuštěné máslo není žádná novinka ani v našich krajích. Naše praktické babičky takto prodlužovaly trvanlivost másla.

Neměly k dispozici lednice a mrazáky a v této podobě jim máslo vydrželo ve spíži velmi dlouho.Ve starých kuchařských knihách se přepuštěné máslo používalo ke smažení, maštění knedlíků, kaší, brambor, do polévek a omáček, k potírání drůbeže, při pečení koláčů a buchet.

 

Již brzy zde uvidíte nové produkty :-)

Zatím si můžete prohlédnout další produkty z našeho portfolia (naleznete je na levé straně stránky) či můžete využít vyhledávací okno níže.