favorite_border favorite
Sypaný černý čaj ze střední Afriky vyniká lahodnou chutí s tóny zralé švestky. Lístky jsou hnědé a hladce svinuté. Chuť je intenzivní a charakteristická pro černý čaj.
Jak napovídá jméno, čaj Rwanda OP Rukeri se pěstuje v jižní Africe, v rwandské plantáži. Čerstvě sklizené lístky se jemně poruší, aby se z nich uvolnily éterické oleje. Pak se několik dnů nechají na čerstvém vzduchu zoxidovat. Tím dojde ke zkroucení a typickému ztmavnutí lístků. Nakonec se čaj perfektně vysuší. Převeze se do Česka a vloží do plechových dóz.
Malou lžičku čaje vsypte do šálku, přelijte vodou těsně pod bodem varu (kolem 90 °C) a nechejte 3–4 minuty louhovat. Můžete přisladit medem s přídavkem Včelího Pylu Naturalis. Různé čaje můžete míchat a bavit se objevy nových, zajímavých chutí.