favorite_border favorite

Šťáva z listů agáve obsahuje velmi mnoho fruktanů, které se při zahřátí přemění na fruktózu – tedy ovocný cukr vstřebatelný bez pomoci inzulinu. To je dobrá zpráva pro všechny, kdo si hlídají svou glykémii. Sirup z agáve má sladivost vyšší než med a na rozdíl od něj má neutrální chuť, která příliš nemění charakter pokrmu či nápoje. Agáve sirup je vhodný pro slazení nápojů, pokrmů či si na něm můžete pochutnat jen tak.
Agáve se pěstují na BIO plantážích pod mexickým sluncem. Po sklizni se mohutné listy rostlin lisují a získaná šťáva tepelně zpracovává podobně jako sirup z malin nebo bezu. Sirup z agáve je balen do pevných lahví. Balení probíhá v ČR v balírně, která je kompetentní ke zpracování BIO potravin. Celý proces podléhá pečlivé hygienické kontrole.
Sirup z agáve použijte všude tam, kde byste použili cukr nebo med. Oslaďte si jím čaj, kaše, dezerty, doslaďte ovoce pro zavařeniny atp. Konzumovat můžete denně např. 15 ml (2 polévkové lžíce).
Toto balení Vám vydrží | 1 měsíc |
Země původu | Mexiko |
Forma zpracování | Šetrné odšťavení |
Cena 1 dávky je pouze | 3,96 Kč |
Hmotnost | 300 ml |
Certifikáty kvality | BIO, Vegan, Kosher, GMO Free |
Výživové údaje | na 100 g |
---|---|
Energetická hodnota | 1672 kJ / 400 kcal |
Tuky | 0,4 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 99,3 g |
z toho cukry | 96,5 g |
Bílkoviny | 0,1 g |
Sůl | 0 g |